Nieuwe vermelding
 • U heeft nog geen favoriete pagina's.

Favorieten:0 pagina's

Inloggen

In 1977 werd door leden van de V.V. Holten bekeken of het mogelijk was een handbalafdeling op te richten. Miny Kemper, Jan Hospers en Wim Dalhuisen legden de eerste contacten met de toenmalige afdeling IJsselstreek van het N.H.V. Bij de oprichtingsvergadering op 10 oktober in Sporthal ‘t Mossink (de huidige fitness ruimte) waren 30 leden aanwezig. Tot halverwege het jaar 1978 werd alleen getraind en oefenwedstrijden gespeeld. Met ingang van het seizoen 1978-1979 werd aan de competitie deelgenomen. Men speelde op een grasveld op Sportpark Meermanskamp, gelegen op de plaats waar nu de atletiek accommodatie is gesitueerd.

Het eerste bestuur bestond o.a.:
– Dhr. Fred Groenewoudt (voorz.)
– Dhr. Jan Hospers (pen. meester),
– Mej. Hendrika Teeselink (secr.)
– Dhr. Jan Victor Dorlas (wedstr. secr.)

Wim Dalhuisen en Frits Paule waren de eerste trainers. Het eerste lid (nr 001) was Marti Barvelink. De contributie voor een seniorlid bedroeg destijds f 82,= Voor de jeugd f 47,50.
In 2004 werd de OMNI vereniging S.V. Holten ontbonden. De handbalafdeling ging met ingang van dit jaar als zelfstandige vereniging HV Holten verder.
In 2003 vierde de handbal zijn 25-jarig bestaan. Sportief werd dit ook een succesvol seizoen. Dames 1 werd kampioen en promoveerde naar de 1e klasse, terwijl ook dames 2 en de heren senioren promoveerden. Het seizoen 2005-2006 bracht opnieuw belangrijke successen. Dames 1 promoveerde na beslissingswedstrijden naar de Regioklasse en won ook voor het eerst de afdelingsbeker.
Het seizoen 2006-2007 bracht de vereniging opnieuw succes. Als debutant in de Regioklasse leverde het damesteam een opmerkelijke prestatie door na een spannende competitie de beslissingswedstrijd tegen Heeten te winnen en te promoveren naar de Hoofdklasse. Ook werd dit seizoen de bekerfinale opnieuw gehaald, waarbij evenals een jaar eerder tegen Wijhe moest worden gespeeld. Helaas was dit keer Wijhe de sterkere ploeg.

Het seizoen 2007-2008 speelde Dames 1 dus in de Hoofdklasse. Holten weerde zich goed en behield tot de laatste competitiewedstrijd de kans op klassebehoud. Helaas werd op de laatste competitiedag degradatie een feit. Dames 1 kwam daardoor weer in de Regioklasse B.
Ook in de Regioklasse en het seizoen daarna in de 1e klasse had het verjongde Holten het weer moeilijk. Veel blessures waren er mede debet aan dat ook in dat seizoen de dames weer een stapje terug moesten doen. Zo speelt Dames 1 vanaf seizoen 2010-2011 weer in de 2e klasse van de Regio Oost van het NHV. Het jaar daarop kwam men in de 3e klasse terecht. Vanaf seizoen 2013-2014 kwam de kentering. Dames 1 promoveerde naar de 2e klasse. In het afgelopen seizoen 2014-2015 werd dames 1 kampioen van de 2e klasse en komt dus in seizoen 2015-2016 uit in de 1e klasse! Na 1 jaar verblijf in deze klasse, degradeerden zij naar de 2e klasse.

Helaas moesten we in het seizoen 2009-2010 na zo ín dikke 30 jaar noodgedwongen afscheid nemen van het heren-handbal. Wie weet steken een aantal heren de koppen nog eens bij elkaar en komt er toch nog weer een nieuw team? De Dames Recreanten groeien nog steeds in ledenaantal, zodat ook komend seizoen weer met 3 teams aan de midweekcompetitie wordt deelgenomen.

Laatste nieuws

 • Handbaldames verliezen cruciaal duel tegen Huissen
  door: HV Holten

  Afgelopen zaterdagavond moest dames 1 van handbalvereniging in sporthal ’t Mossink aantreden tegen Huissen. In deze competitie staat Holten op de 11e plaats en dus op een degradatieplaats. Huissen staat 1 plek hoger. Om het verschil in punten te verkleinen en eventueel degradatie te ontlopen moest de Holtense formatie van coach Richard Groote Schaarsberg het

 • Verdiende zege HHZD op Holtense handbaldames
  door: HV Holten

  Afgelopen zondag speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in sporthal Hoogerheyne in Heino tegen Heino Handbal Zet Door. Gezien de voorgaande 3 duels tegen HHZD, die allemaal ruim verloren gingen, was de verwachting, dat ook dit keer Holten tegen het hogergeplaatste HHZD het onderspit moest delven. In de beginfase kon Holten het nog enigszins bolwerken.

 • Holtense handbaljeugd boekt belangrijke zeges
  door: HV Holten

  Meisjes B speelde uit tegen Filtercare Achilles B 2 in Apeldoorn. Hoewel dit team onderaan staat was een zege voor Holten van belang om de 4e plaats in de poule vast te houden. In de eerste helft ging Holten te veel mee in het trage tempo van de gastvrouwen. Daardoor bleven de scores beperkt, maar

Schrijf een recensie

Uw email adres is veilig bij ons.
Afbeelding toevoegen