Nieuwe vermelding
  • U heeft nog geen favoriete pagina's.

Favorieten:0 pagina's

Inloggen

Henk Willems 85 jaar lid van de Holtense Muziekvereniging

Geplaatst door: H.M.V.
Dit artikel is ook geplaatst op HoltensNieuws.nl: https://tinyurl.com/2noh6exu

Een dubbele feestdag maandag 15 mei want Henk Willems (93 jaar) werd op de 78e verjaardag van de vereniging gehuldigd met zijn 85-jarige lidmaatschap.

Hoe kan het dat Henk langer lid is dan de vereniging bestaat? De huidige H.M.V. is een fusie tussen de Holtense Muziekvereniging en Excelsior. De Holtense Muziekvereniging werd opgericht in 1905 en Henk werd lid in 1938.

De verenigingen fuseerden in 1945. De naam H.M.V. werd behouden. En zo is Henk vandaag de dag nog het enige lid van de muziekvereniging die beide verenigingen gekend heeft en de fusie heeft meegemaakt. Hij behoort met recht tot de oude garde

Henk kreeg de muzikale genen door van zijn vader die trombone speelde (en ook zijn opa en oom speelden bij de muziek). Een groot verschil tussen beide heren is de thuisstudie. De vader van Henk zette zijn trombone na elke repetitie in de kast om hem vervolgens een week later weer tevoorschijn te halen. Henk daarentegen heeft al die jaren trouw dagelijks geoefend. Dertig minuten tot drie kwartier en dat elke dag. Henk heeft dan ook geen repetitie, concert of optreden overgeslagen. Hooguit een goede voetbalwedstrijd op tv kon Henk nog wel eens drijven om een beetje op tijd te willen stoppen bij een repetitie.

En op zijn beurt gaf Henk de muzikale genen weer door aan zijn zonen. Gerrit speelt al jaren slagwerk bij de drumband van H.M.V. en Harry speelt trompet in het orkest.

In 1975 werd H.M.V. Nederlands kampioen geworden op het concours in de vaandelklasse. Een hoogtepunt in de muzikale carrière van Henk.

Decennia lang heeft Henk op de 1e bugel zijn partij gespeeld. De laatste jaren bij het orkest heeft, op eigen verzoek, zijn plaats vooraan ingeleverd en is een rij verder in het orkest gaan zitten en op de 2e en 3e bugel partij verder gaan spelen.

Door de corona-maatregelen in 2020 en 2021 raakte Henk uit zijn ritme en kreeg moeite met het spelen, tot zijn eigen grote verdriet. Hij maakte de beslissing om te gaan stoppen, een keuze die hem tot op de dag van vandaag zeer moeilijk valt.

In juli 2021 hebben is Henk benoemd tot erelid van de Holtense Muziekvereniging. Maandag 15 mei ontving Henk uit handen van burgemeester Jurgen van Houdt, wethouder René de Koff en voorzitter Erik Pinkert van H.M.V een gouden medaille namens de muziekbond KNMO. Henk, van harte gefeliciteerd met dit mooie en unieke jubileum!

Vorig bericht
Maak kennis met Kwikgrass
Volgend bericht
Mooi prestatie van damesteam Triathlon Team Holten