Nieuwe vermelding
  • U heeft nog geen favoriete pagina's.

Favorieten:0 pagina's

Inloggen

De kunst van het kunstgras leggen

Hoe leg je nou eigenlijk kunstgras? “Neerleggen en vastpinnen” is net even te simpel gedacht! Toch is kunstgras leggen een koud kunstje als je maar de goede voorbereidingen treft, de juiste materialen hebt en de juiste handelingen verricht.

Het begint natuurlijk met goed inmeten van de oppervlakte. Maak hierbij effectief gebruik van de breedte van de beschikbare rollen om zoveel mogelijk snijverlies te voorkomen. Moet je toch snijden? Snij dan in de lengte van de rol zodat je lengtenaden krijgen.

Vervolgens is de ondergrond aan de beurt. En dit is ook direct de belangrijkste basis voor het behoud van mooi kunstgras! Zorg voor een stabiele e ondergrond. Bij voorkeur een laag geel zand van 5 à 8 cm. Tril deze zandlaag goed af. Het gele zand is een must vanwege de waterdoorlatendheid. Bovenop dit gele zand leg je geotextiel, dit houdt het gele zand bij elkaar.

Rol het kunstgras uit en laat het een uurtje rusten zodat het in de originele vorm komt. Er zijn kunstgrassen met ‘vleug’ (net als bij sommige soorten vloerbedekking) en er zijn kunstgrassoorten zonder ‘vleug’ (non-directional kunstgras). Gebruik je een soort met ‘vleug’? Zorg dan dat alle stukken in dezelfde richting liggen. De naden worden weggewerkt met naadband onder de naden en beide stroken kunstgras hierop te verlijmen.

Daarna wordt het kunstgras ingestrooid met kwartszand. Waarom? Het zorgt voor en verkoeling. Met je blote voeten op warm kunstgras lopen is immers niet prettig! Daarnaast zorgt het voor druk zodat bij een flinke wind(hoos) het kunstgras op zijn plek blijft liggen. En tot slot; hierdoor hoef je het kunstgras niet vast te zetten met pinnen.

Tot slot…..regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het kunstgras. Veeg daarom het kunstgras regelmatig en strooi eventueel opnieuw kwartszand in. Kom je onkruid tegen in het kunstgras? Dat kan. Want de zaden en pollen van onkruid vliegen immers door de lucht. Onkruid kun je daarom het beste eruit trekken of weg vegen.

Op zoek naar kunstgras? Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en bezoek onze showtuin! Onder het genot van een kopje koffie bespreken we graag de mogelijkheden en helpen we u verder!

Vorig bericht
Genoten van een mooi Triathlon Weekend
Volgend bericht
Najaarsconcert H.M.V.

Add Comment

Your email is safe with us.